Pogoji e-prodaje

Pogoji spletne prodaje Consilue so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) Republike Slovenije. Razumeti pa jih je potrebno tudi v okviru Pravnega obvestila.

S spletno trgovino www.consilue.com/shop (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje Peter Šinkovec s.p., Grajska pot 16, SI-4220 Škofja Loka, matična številka: 8830649000, davčna številka: SI37284452, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Consilue).

Pogoji spletne prodaje določajo delovanje spletne trgovine www.consilue.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Consilue in kupcem v kontekstu e-prodaje, ne urejajo pa splošnih in drugih pogojev “standardnega” poslovanja s Consilue.

Kupca zavezujejo pogoji e-prodaje, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje spletne prodaje in pred oddajo naročila dodatno potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Izvedba nakupa

Nakup se izvede tako, da se željene izdelke prestavi v košarico in sicer 1) tako, da se pritisne na ikono košarice pod strnjeno predstavitvijo izdelka oz. 2) tako, da si s pritiskom na ikono papirja ogleda podrobnejši opis izdelka in nato pritisne gumb Dodaj v košarico. Ko z dodajanjem izdelkov v košarico končamo, se pritisnemo ikono košarice v naslovni vrstici in si ogledamo izdelke, ki smo jih dodali. Če so podatki ustrezni pritisnemo Nadaljuj na blagajno, sicer pa pred tem košarico še ustrezno prilagodimo. Spletni obrazec nas nato pozove, da vpišemo izbrane podatke, izberemo plačilno sredstvo in potrdimo plačilo.

Spletna trgovina od kupca ne zahteva prijave. Registracija uporabnika spletne strani pred izvedbo nakupa tako ni potrebna.

Dostopnost informacij

Consilue se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. jasno in nedvoumno določene cene,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba

Ponudba Consilue se zaradi narave poslovanja ažurira in spreminja. V ponudbi so tako lahko digitalne vsebine kot tudi fizični izdelki.

Večina ponudbe v spletni trgovini nima posebne oznake, kar pomeni, da gre za izdelek v redni ponudbi in z redno ceno. Oznake so sicer lahko: “vroče” (oznaka za začasno znižano ceno, ki se določi glede na primerljivo ponudbo v spletni trgovini), “novost” (oznaka za začasno znižano ceno) in “akcija” (oznaka za časovno omejeno ponudbo).

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Consilue in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Consilue kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo, ki bodisi potrjuje prejem naročila ali pa se nanaša na korake, ki vsebinsko sledijo temu. S tem postanejo vse cene in drugi pogoji, kot izhajajo iz oddanega naročila, fiksirani in veljajo tako za Consilue kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Consilue.

Načini plačila

Consilue omogoča naslednje načine plačila:

 • PayPal
 • GooglePay
 • ApplePay

Na zahtevo se lahko dogovori tudi plačilo po predračunu in sicer z nakazilom na TRR.

Izdaja računa

Consilue po dostavi naročila kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Kupec prejme račun za vsako ločeno naročilo ali ločeno odpremo znotraj naročila posebej.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Consilue kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo. Kode za popust ni možno menjati za gotovino.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine in je lahko časovno, količinsko in zneskovno omejena. Najdete jo lahko v okviru promocijskih aktivnosti, ki se izvajajo.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Kupec je upravičen do uporabe največ ene kode za popust ob vsakem nakupu.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Prikaži košarico.
 • V okviru košarice poiščite polje z nazivom Koda kupona in vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Unovči kupon.
 • Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Ko vpišete kode za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

Postopek obveščanja o nakupu

V primeru nakupa fizičnih izdelkov kupec po oddaji naročila prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Consilue naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Consilue lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oz. ga kontaktira kako drugače. Consilue kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če enega ali več izdelkov ni na zalogi, kupec pa to pravočasno sporoči Consilue, lahko ta na zahtevo kupca artikel odstrani iz naročila in kupcu vrne že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavi ali pa celotno naročilo stornira. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Consilue nato v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V elektronski pošti kupca pouči tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru nakupa digitalnih vsebin se po oddaji naročila kupcu (že v okviru spletne strani) takoj potrdilo o oddaji naročila, hkrati pa se kupcu tudi že omogoči dostop do digitalnega produkta. Kupec v roku nekaj minut prejme sicer tudi po elektronski pošti potrditev naročila, digitalni produkt in račun.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da se v okviru podatkov plačnika dopiše še ime podjetja in DDV številko.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje prodaje, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno.

Spletna trgovina pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • PayPal
 • GooglePay
 • ApplePay

Na zahtevo se lahko dogovori tudi plačilo po predračunu in sicer z nakazilom na TRR.

Posebno obvestilo: Trenutno nakup za pravne osebe digitalno še ni podprt. V primeru, da vam nakup kot fizična oseba ne ustreza, nas kontaktirajte.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@consilue.com, priloži pa tudi potrdilo v obliki kratkega dopisa s svojim podpisom.

Potrošnik nato prejeti artikel vrne po pošti na naslov podjetja.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnosti odstopa od pogodbe ni pri nakupu programske opreme, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Odstop od pogodbe ni mogoč:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • za zapečateno računalniško programsko opremo, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
 • za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat; v kolikor je embalaža odprta ali poškodovana;
 • za blago, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • za digitalne vsebine, ki se ne dostavijo na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upošteva kot popust in se potrošniku ne vrne. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine. V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Vračilo artikla v garancijo potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@consilue.com, priloži pa tudi potrdilo v obliki kratkega dopisa s svojim podpisom.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Consilue, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

Napaka je stvarna kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Prijavo stvarne napake potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@consilue.com, priloži pa tudi potrdilo v obliki kratkega dopisa s svojim podpisom.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupcu je artikel dostavljen na enak način, kot ga je sam dostavil Consilue.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo, kjer se hrani do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

Varnost

Consilue uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene se uporablja tudi SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Consilue se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu podatkov (ZVOP-1).

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v Politika zasebnosti. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Komunikacija

Consilue bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila Consilue bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne; jasno določeni pa bodo tudi pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, se bo izrecno spoštovalo.

Za več informacij v zvezi s piškotki, si oglejte Politiko piškotkov.

Omejitev odgovornosti

Consilue se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo, pri čemer pa Consilue ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se bo kupca obvestilo o spremembah in mu omogočilo odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Consilue ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Consilue v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

Consilue spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, po vseh močeh pa se trudi tudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže preko kontaktnih informacij na psletni strani. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pogodbeni stranki bosta morebitne spore reševali sporazumno. V nasprotnem primeru pa bo o sporu odločalo pristojno sodišče. V tem primeru se za presojo vseh določb uporablja pravo Republike Slovenije, spor pa rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani (Slovenija, EU).

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.