Ljubljana, Slovenia, EU

Seznami podjetij in finančni podatki za boljše poznavanje trga

Seznami podjetij, poslovni / finančni podatki, cenovni podatki in druge informacije so namenjeni informiranju o kupcih in konkurenci. Iščejo se z namenom, da se izboljša trženje in prodaja izdelkov in storitev. Tovrstne informacije torej doprinašajo k poznavanju trga in poslovnem odločanju.

Consilue v tem kontekstu strankam nudi naslednje storitve: izdelava tržne raziskave in izdelava go-to-market strategije.

Seznami podjetij in poslovni / finančni podatki

Seznami podjetij, ključni podatki podjetij, finančni podatki o poslovanju podjetij, javnodostopne informacije ipd. so osnova za ustrezno poznavanje trga. Pridobljene so kot izpisi iz različnih registrov, baz podatkov in drugih virov, v svoji naravi pa so prečiščene in zanesljive.

Tehnologija zbiranja vključuje tudi t.i. robotsko procesno avtomatizacijo (RPA), ki omogoča bolj kvalitetne in poglobljene rezultate.

Primer prikaza izbranih vodilnih proizvajalcev plastičnih zamaškov v Turčiji in njihove proizvodne tehnologije:

Seznam podjetij - finančni podatki podjetij

Informacije so na voljo za cel svet in z ustrezno lokalno globino. Iskanja so običajno strukturirana kot kombinacija ciljne industrije, geografskih kriterijev, finančnih kriterijev, vsebinskih opisov idr. Nekaj naborov je predstavljenih spodaj:

  • Seznami podjetij po različnih državah, regijah, celinah kot npr.: Seznam podjetij v Nemčiji, Seznam podjetij v Franciji, Seznam podjetij v EU, Seznam podjetij v ZDA, Seznam podjetij v Italiji in Španiji, Seznam podjetij v VB in nordijskih državah, Seznam podjetij v Rusiji, Seznam podjetij v CEE, Seznam podjetij v DACH, Seznam podjetij v Južni Ameriki, Seznam podjetij na Kitajskem, Seznam podjetij v JV Aziji, Seznam podjetij v Egiptu, itd.
  • Seznami podjetij po različnih področjih in po različnih standardnih klasifikacijah dejavnosti (NACE/NAICS) kot npr.: Seznam podjetij s področja Transport, tovor in skladiščenje; Seznam podjetij v dejavnostih Proizvodnja piva in Proizvodnja brezalkoholnih pijač; Seznam podjetij v dejavnosti Trgovina na debelo z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila; Seznam podjetij s področja Predelovalne dejavnosti; Seznam podjetij s področja Gradbeništvo; Seznam podjetij v dejavnosti Proizvodnja delovnih oblačil; Seznam podjetij v dejavnosti Proizvodnja medicinskih instrumentov, naprav in pripomočkov; Seznam podjetij s področja Zdravstvo in socialno varstvo; Seznam podjetij s področja Bančništvo, zavarovalništvo in finančne storitve; Seznam podjetij s področja Kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo; Seznam podjetij s področja Gostinstvo itd.
  • Seznami podjetij po različnih finančnih kazalcih in lastnostih poslovanja kot npr.: Seznam dejavnosti podjetij s poslovnimi prihodki večjimi od 1 milijon EUR, Seznam dejavnosti podjetij z EBITDA med 1 milijon EUR in 10 milijonov EUR, Seznam podjetij z D/E kazalnikom manjšim od 50%, Seznam podjetij v privatni lasti, Seznam podjetij z letno rastjo prodaje nad 10% itd.
  • Seznami podjetij glede na vsebino: Seznam podjetij, ki se ukvarjajo s trženjem Silikonskih tesnil; Seznam podjetij, ki proizvajajo Tračne žage, Seznam podjetij, ki distribuirajo Elektro-motorje; Seznami podjetij, ki se ukvarjajo z injekcijskim brizganjem; Seznami podjetij z navedbo asortimana izdelkov, itd.

Bolj informirano odločanje igra še posebej pomembno vlogo pri B2B podjetjih. Pri teh lahko informacija hitro predstavlja znatno ustvarjeno dodano vrednost.

Številni kot poznavanje trga razumejo predvsem povečevanje učinkovitosti in uspešnosti prodaje in trženja, čeprav je to v resnici le del celotnega doprinosa tovrstnih informacij.

Potrebno je namreč razumeti, da so vaši resursi omejeni; osredotočanje na manjši potencial pa vas stane. Iz vidika prodajnih in trženjskih aktivnosti je zato pomembno, da se že od samega začetka npr. zavedate na katere trge vstopiti; komu namenjati koliko resursov (A-B-C kategorizacija potencialnih strank); da bolje razumete interese posameznih strank in jih ciljno naslavljate; da s strankami konsistentno komunicirate; da se zavedate finančnega stanja strank; da veste kakšna je optimalna cenovna politika ipd. Še najbolj izrazit pa je zagotovo vpliv na potencial prodaje, na t.i. prvi nivo prodajnega lijaka. Večji kot je, učinkovitejša in uspešnejša je lahko ekipa, ki se ukvarja s prodajo in trženjem vaših izdelkov.

Zelo poenostavljen prikaz, ki pomaga razumeti izboljšavo še nekoliko drugače, je prikazan spodaj.

Poznavanje trga - Vpliv širine potenciala na prodajni kanal

* Opomba: Prikaz predvideva, da je prodajni postopek stvar statistike in da se odstotek uspešnosti premika skozi posamezne faze prodajnega lijaka ohranja.

Kako poglobljeno poznavanje trga je potrebno?

Poznavanje trga ni nikoli preveč poglobljeno. Obseg dela pa je sicer smiselno oblikovati na podlagi ciljne višine investicije v kontekstu z vašim poslovanjem.

Na trgu obstaja poplava orodij, ki vam sicer lahko pomagajo do boljšega poznavanja trga. Nekatera so geografsko omejena, druga kompleksna za uporabo, tretja draga, četrta preveč nišno usmerjena. Za razliko od teh orodij, mi ponujamo rezultate!

Poznavanje trga je nedvomno osnova vašemu uspešnemu poslovanju. Zato ne odlašajte. Kontaktirajte nas čimprej!

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.